Bewegende animatie in PowerPoint

Weg met die saaie PowerPoint dia’s! Erg mag wel wat meer beweging in. Alles met mate natuurlijk, maar als je wat meer interactie en leven in je presentatie wilt dan kan het goed zijn om ook wat meer bewegend beeld in je presentatie te brengen. Dit kun je doen door een bewegende animatie toe te voegen.

Er zijn al standaard een aantal bewegende animaties in PowerPoint aanwezig. Je kunt deze vinden en toevoegen door in PowerPoint naar het menu Invoegen te gaan en daarna te kiezen voor #D-modellen. Je krijgt dan een overzicht te zien van allerlei categorieën. De categorieën gaan van dieren tot en met bloemen en planten. Let op, niet alle categorieën en alle afbeeldingen zijn bewegende beelden. Sommige afbeelding zijn ‘slechts’ 3D, soms is dit echter ook voldoende. Als er een lopend mannetje bij een 3D model staat betreft het ook een bewegend beeld.

Zodra je het beeld hebt ingevoegd kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het te laten lopen of verplaatsen. Hiervoor ga je naar Animaties en kun je bij het submenu Animaties er voor kiezen om een Aangepast pad te maken. Let wel even op dat je onder het menu 3D-model en dan bij Scènes kiest voor het juiste bewegende beeld.

Kleine waarschuwing! Let natuurlijk wel op dat je het niet overdrijft, als je toehoorders meer naar de presentatie kijken dan naar jouw verhaal luisteren dan ga je je doel ook voorbij. In onderstaand voorbeeld hebben we een zelf ontworpen bij laten vliegen over een presentatie.