Cursus PowerPoint - basis

Tijdens de PowerPoint basis cursus leer je hoe je een mooie en krachtige PowerPoint presentatie maakt. Je leert presentaties maken die jouw verhaal ondersteunen. Vanaf de basis tot het uiteindelijke resultaat, voor het gehele traject leer je de basis, tips en trucs om te komen tot een presentatie die jou helpt je verhaal te ondersteunen. Je gaat aan de slag met oefeningen waarbij we verschillende onderwerpen behandelen. Het laatste gedeelte van de cursus maak je een eindopdracht waarbij je alle geleerde onderdelen in de praktijk brengt.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens Cursus PowerPoint - basis:

Cursus PowerPoint

 • Indeling van de presentatie
 • Uiterlijk van de presentatie
 • Afbeeldingen en grafieken toevoegen
 • Tekst toevoegen
 • SmartArt, vormen en overgangseffecten
 • Toevoegen van YouTube filmpjes

Aanpak

De cursus is een echte hands on cursus. We laten je tips en trucs en behandelen de stof die nodig is om te komen tot de vaardigheden waarmee je zelf een professionele PowerPoint presentatie kunt maken. Daarnaast ga je tijdens de cursus ook zelf aan de slag om hetgeen je geleerd hebt direct in de praktijk te brengen. Hierdoor verlaat je de cursus ook direct met een PowerPoint presentatie waar je verder mee kunt.

Cursus PowerPoint basis

Studiemateriaal

Tijdens de cursus gaan we werken met een handleiding waarin de benodigde tips staan, mooi als leidraad voor tijdens de cursus, maar ook als naslagwerk handig. Natuurlijk kan je tijdens, maar ook na de cursus altijd vragen blijven stellen.

Voorkennis

Voorkennis op het gebied van PowerPoint is niet direct noodzakelijk. Natuurlijk is het wel handig als je met een laptop kunt werken, maar meer dan dat is niet nodig. Dus, waar wacht je op? Neem contact op en we plannen graag een gesprek in zodat we kunnen aangeven wat we voor jou kunnen betekenen.

Over onze docenten!

“Duidelijkheid en het snelle respons vind ik belangrijk, en dat is hier zeker het geval. Als mij nog eens een cursus wordt aangeboden gegeven door Ter Zake, dan zal ik zeker weer deelnemen.”

“Het meest waardeer ik de prettige sfeer welke door de docent wordt gecreëerd. Dit in combinatie met zijn kennis zorgen ervoor dat het een prettige cursus is om te doorlopen.”

"Goede opbouw, structuur, ruimte voor vragen en extra oefenen. Leuk dat er ruimte is voor humor, houdt het luchtig."

Praktijkvoorbeelden

Invliegen van teksten, het laten verschijnen van afbeeldingen? Wellicht heb je dat al eens een keer gezien. Maar welke mogelijkheden zijn er om naar een andere dia over te gaan en wat weet je nog niet van de mogelijkheden die PowerPoint biedt? Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met PowerPoint? Kijk dan eens bij onze voorbeelden. Dit zijn voorbeelden die wij voor klanten hebben gemaakt. Niet dat we dit allemaal gaan leren tijdens de cursus, maar je krijgt wel een goede inkijk in wat PowerPoint allemaal kan.

Voor wie?

De doelgroep van deze cursus is heel divers. Of je nu directeur, onderzoeker, verkoper, accountmanager of secretaresse bent, voor iedereen is deze cursus geschikt.

Geef je veel presentaties of moet je vaker presentaties gaan verzorgen? Deze Cursus PowerPoint basis is voor iedereen die graag een mooie en inspirerende presentatie in PowerPoint wil leren maken. Wellicht maak je nu al PowerPoint presentaties, maar is het nog onduidelijk hoe je de volgende stap kunt zetten. In deze cursus leer je wat je nodig hebt in jouw situatie.

We verwachten dat je beschikt over de basis computervaardigheden.

Presenteren jouw medewerkers regelmatig met PowerPoint? Dan is deze cursus een must.

Kosten?

1095 euro voor een groep van maximaal 12 cursisten op onze locatie in Wageningen (eigen laptop meenemen). De cursus kan ook bij jou op locatie worden verzorgd, we brengen dan alleen nog reiskosten in rekening.

Duur?

Deze cursus duurt één dagdeel van 3,5 uur. Een korte cursus, overzichtelijk en voor iedereen te volgen.

Data cursus PowerPoint?

We plannen de cursus wanneer het jou uitkomt. Plan deze cursus bij ons in met een datum naar voorkeur. Dit is mogelijk doordeweeks, maar ook 's avonds of in het weekend.

 

 

 

Cursus PowerPoint basis

Meer weten over de cursus PowerPoint basis? Neem vandaag nog contact op!
  Veelgestelde vragen

  - Wat heb ik nodig tijdens de cursus?
  Van ons krijg je een handleiding. Wat je zelf nodig hebt is een laptop met daarop PowerPoint. Wil je tevens aan de slag met een presentatie dan is het handig als je materiaal daarvoor hebt (afbeeldingen, teksten, illustraties en dergelijke).

  - Krijg ik een certificaat?
  Na afloop krijg je een certificaat van deelname voor deze cursus.

  - Is er een vervolgcursus?
  Jazeker, je kunt na deze cursus deelnemen aan de cursus PowerPoint voor gevorderden. Wel adviseren wij altijd om in eerste instantie een paar maanden te oefenen met hetgeen je geleerd hebt tijdens de basiscursus. Zodra je dat onder de knie hebt is het goed om de vervolgstap te zetten.

  - Wat is het voordeel van het volgen van een cursus bij Ter Zake PowerPoint?
  Bij Ter Zake PowerPoint krijg je een deskundige docent die ervaring heeft in het maken van presentaties, maar dat niet alleen. Kom je er niet uit met de handleiding dan mag je altijd vragen stellen aan Ter Zake PowerPoint.

  - Hoe weet ik of de cursus niet te moeilijk is voor mij?
  Twijfel je of je deel kunt nemen aan deze cursus? Neem dan even contact met ons op. In een gesprek komen we er dan achter wat voor jou de beste cursus is.

  - Op welke termijn kunnen we de cursus volgen?
  Een cursus inplannen bij ons op locatie of bij jouw organisatie kan eigenlijk altijd wel op korte termijn. Binnen een paar weken is er altijd wel een datum waarop wij de cursus kunnen verzorgen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden.

  - Zijn er nog bijkomende kosten?
  Bij ons in Wageningen zijn er voor jou geen extra kosten. Het bedrag zoals genoemd onder het kopje kosten is het bedrag waarvoor wij de cursus verzorgen. Indien de cursus bij jou op locatie wordt verzorgd dan rekenen we alleen nog een klein bedrag voor de reiskosten.